Website, veiligheid en
een betrouwbaar CMS

Een website daar verwacht jij van dat het "veilig" en een afspiegeling van jouw bedrijf is.
Kies dan voor een veilige website dat jij zelf eenvoudig kan onderhouden met
een gebruikersvriendelijk CMS en ook wanneer het jou uitkomt.

Bespaar jezelf veel ellende met een "kat in de zak" en kies voor betrouwbaarheid,
bedieningsgemak en bovenal veiligheid!

Neem even kort de tijd om deze pagina te lezen, er zal veel duidelijk worden en je
zal zien, dat er valkuilen zijn waar jij niet in terecht wilt komen.

Als jij vragen hebt, dan geef ik graag de antwoorden.

Géén zin of tijd om deze belangrijke info te lezen?
Ga dan direct naar pakketten en prijzen

Wat is een CMS?
CMS is de afkorting van Content Management Systeem en betekent letterlijk inhoud beheer systeem. Door het gebruik van een CMS is het mogelijk om zonder enige programmeerkennis teksten, afbeeldingen en zelfs hele pagina's op een website aan te passen, toe te voegen of te verwijderen. Er zijn veel CMS systemen op de markt, variërend in prijs van gratis (Open Source) tot duizenden euro’s.
Het is dan ook niet eenvoudig om een CMS te vinden dat aansluit bij jouw wensen en budget.
Een CMS staat bijna altijd geïnstalleerd op een centrale server, alle data is opgeslagen in de cloud of een server. Jouw website kun je overal waar een computer met internetaansluiting staat benaderen om in te loggen en pagina's bewerken. Een CMS is voorzien van een WYSIWYG (wat u ziet is wat u krijgt) editor. Daardoor is het aanpassen en toevoegen van teksten en afbeeldingen net zo eenvoudig als wanneer je een tekstverwerker gebruikt. Door volledige scheiding tussen vormgeving en inhoud kun je de site bewerken zonder de layout te beschadigen.

Gratis CMS
Ken jij de uitdrukking als iets te mooi is om waar te zijn is dat meestal ook zo? Dat is precies wat van toepassing is op gratis CMS systemen. Je bent ze vast wel eens tegengekomen: Wordpress, Joomla, Jimdo enz. Deze open source pakketten zijn door iedereen vrij te downloaden en/of te gebruiken. Dat klinkt aantrekkelijk en spaart geld uit denk je wellicht, maar iedereen en niet alleen gebruikers, maar ook hackers kunnen hier mee aan de slag. Hackers kunnen door het bestuderen van de code een "hackrobot" maken en kunnen website's die gebruik maken van deze pakketten infecteren met virussen of privacygevoelige informatie buitmaken. Daarnaast worden er veel modules aangeboden bij deze CMS pakketten die door derden (Open Source) gebouwd zijn. De prijzen voor deze modules zijn vaak aantrekkelijk laag.
Het is moeilijk te controleren of een programmeur die een module gemaakt heeft er geen verborgen codes in verwerkt heeft. Met verborgen scripts kan men op deze manier informatie van jouw website binnen hengelen. Veelal is de beveiliging van deze pakketten en/of modules niet optimaal waardoor je een redelijke kans loopt dat jouw website wordt overgenomen (gehacked) en je gegevens kwijtraakt of de website opnieuw moet laten installeren. Dit soort tijdrovende risico's wil toch niemand lopen?

Naast de veiligheid laat vaak ook de gebruiksvriendelijkheid te wensen over. Als het pakket geïnstalleerd wordt gebeurt dat met een standaard design. Om dat aan te passen moet je over de nodige kennis van HTML en CSS beschikken of een template kopen/kiezen. Daarnaast zijn er met het oog op zoekmachinevriendelijkheid en overige functionaliteiten vaak meerdere (betaalde) uitbreidingen nodig. Omdat er steeds door de gebruiker updates aan het systeem geïnstalleerd moeten worden kan dat weer problemen opleveren met de bestaande uitbreidingen waardoor de hele website kan vastlopen. Kortom, om een open source website blijvend goed te laten functioneren moet dat gedaan worden door een professional wat betekent dat een gratis CMS dus helemaal niet zo gratis is als men in eerste instantie dacht.

Onze oplossing, MaxiCMS
Met MaxiCMS bent je “verzekerd van een veilige website” die altijd up to date is. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van het CMS en wij zorgen ervoor dat alles goed blijft functioneren “zonder extra kosten”. Jij hebt er dus geen omkijken naar en je kunt altijd de nieuwste functies en laatste webbrowsers gebruiken. De broncode van MaxiCMS is niet zichtbaar voor hackers en daarnaast wordt MaxiCMS periodiek volledig gecontroleerd door externe specialisten. Zo bieden wij jou de best mogelijke beveiliging. Minstens zo belangrijk is dat MaxiCMS een echt Nederlands product is dat in alle opzichten doordacht is ontwikkeld!
Naast de veiligheid staat ook zoekmachinevriendelijkheid heel centraal. MaxiCMS is ontwikkeld met de nieuwste technieken en is daardoor zeer snel en stabiel. Snelle laadtijden worden steeds belangrijker, naast snelheid is ook de inhoud van de website van groot belang. Met MaxiCMS ben jij in staat om zelf de nodige informatie toe te voegen zodat je beter gevonden wordt.

Pakketten, functionaliteiten, modules en prijzen voor MaxiCMS
Wil je hier meer weten over de mogelijkheden >> lees verder